Medjugorje, 12. prosinca 2019

COM Logo

©Children of Medjugorje 2019
Dopusteno je siriti tekst ovih izvjesca, pod sljedeca dva uvjeta: 1) da se ne izmijeni niti jedna rijec, 2) da se navede organizacija “Children of Medjugorje”, zajedno s web stranicom: www.sremmanuel.com 
 kao i nasa web stranica na francuskom www.enfantsdemedjugorje.fr
 – email: gospa.fr@gmail.com
Medjugorje, 12. prosinca 2019
Gospa Guadalupska
Draga djeco Medugorja, hvaljen Isus i Marija!
                              
1 – Dana 2.12. Mirjana je primila Gospino mjesecno ukazanje kod plavoga kriza okruzena s dosta brojnom skupinom hodocasnika za ovaj mjesec prosinac. Nakon ukazanja, prenijela je sljedeću poruku:
 “Draga djeco, dok gledam vas koji ljubite moga Sina, moje srce ispunja milina. Blagoslivljam vas majcinskim blagoslovom. Majcinskim blagoslovom blagoslivljam i vase pastire, vas koji govorite rijeci moga Sina, blagoslivljate Njegovim rukama i ljubite ga toliko da ste spremni s radosću uciniti svaku zrtvu za njega. Vi slijedite njega, koji je bio prvi pastir, prvi misionar. Djeco moja, apostoli moje ljubavi, zivjeti i raditi za druge, za sve one koje kroz moga Sina ljubite radost je i utjeha zemaljskoga zivota. Ako je kroz molitvu, ljubav i zrtvu Kraljevstvo Bozje u vasim srcima, onda vam je zivot radostan i vedar.
Medju onima koji ljube moga Sina i koji se medjusobno po njemu ljube rijeci nisu potrebne. Dovoljan je pogled da se cuju neizgovorene rijeci i neizreceni osjećaji. Ondje gdje ljubav vlada vrijeme se vise ne racuna. Mi smo s vama. Moj Sin vas poznaje i ljubi. Ljubav je ta koja vas k meni dovodi i po toj ljubavi ja ću vam dolaziti i govoriti o djelima spasenja. Zelim da sva moja djeca imaju vjeru i osjete moju majcinsku ljubav, koja ih vodi k Isusu. Zato vi, djeco moja, kamo god idete rasvjetljujte ljubavlju i vjerom kao apostoli ljubavi. Hvala vam.”
Kao i na svim stranicama koje su povezane s Medugorjem, na zahtjev autoriteta, odustali smo od davanja linka na video Gospinog ukazanja od 2. dana Mirjani. Poslusnost je uvijek nagradena blagoslovima!
2 – Kada sam cula pokraj plavoga kriza prve rijeci ove poruke, “Draga djeco, dok vas gledam”, odmah sam pomislila “Boze moj, sada će reći da njezino srce drhti od tuge”, ali ne, naprotiv, pokazala je koliko je njezino srce preplavljeno njeznosću. Uf…! Takodjer je i nas (koji smo slusali njezine rijeci) preplavila radost. Hrvatska rijec koju Marija ovdje koristi izrazava osjećaj bogat njeznosću, radosću te vise zadovoljstva (Milina). Ona je dopustila da nikne njezina radost! Zaista, medju hodocasnicima koji su hrabro dosli na sastanak s njom unatoc hladnoći, ovaj put Ona se usmjerila na vrlo odredjenu publiku: “vi koji ljubite moga Sina”. Cijela je njezina poruka upućena onima koji su ucinili radikalan izbor da vole Isusa i stave ga na prvo mjesto u svome zivotu. Marijine rijeci u nastavku dostojne su velikih misticara. U njima naziremo razmjene koje je odrzavala sa svojim suprugom Josipom, sinom Isusom i s nekim prisnim ljudima kao sto su njezini roditelji, sveta Izabela, sveti Ivan… “Dovoljan je pogled da se cuju neizgovorene rijeci i neizreceni osjećaji. Ondje gdje ljubav vlada vrijeme se vise ne racuna.” Tko ne bi htio zivjeti taj intenzitet ljubavi koji je poziv svake duse na ovome svijetu i neizbrisivi znak nasega Stvoritelja? Tko ne cezne za tom zarkom ljubavlju koja u isto vrijeme cini nasu sreću i nasu muku? Sreću zbog “već od sada”, a muku zbog “jos uvijek ne”.
3 – Jesmo li zaboravili Tvorca Mira? Svake godine, na dan Bozića, Gospa dolazi s novorodjenim Djetetom Isusom u narucju. Ona nam tada podari svoju bozićnu poruku. No, 25. prosinca 2012. dogodio se izvanredan dogadjaj. Vidjelica Marija uputila se u sakristiju kako bi napisala poruku i kada se vratila k prevoditeljima, lice joj je bilo posve blijedo i nije mogla izgovoriti ni jednu rijec. Pitali smo se sto joj se moglo dogoditi. Konacno nam je rekla: “Danas Gospa nije dala nijednu poruku.” Morala je udahnuti kako bi nam mogla objaviti: “Dijete Isus je govorio! Samo je rekao: “Ja sam vas mir. Zivite moje zapovijedi”. Malo poslije, Marija nam je rekla da je Dijete Isus sjedio na ruci svoje majke i da je tako dao svoju poruku s autoritetom te je imao glas djeteta od 7 godina.
On koji je Put, Istina i Zivot ovdje nam u malo rijeci daje glavnu informaciju za nas svijet: upućuje nas gdje mozemo pronaći taj tako neobican mir te kako bismo trebali postupati kako bi ga dobili. Kako bismo se sto bolje pripremili za Bozić, trebamo se vratiti na izvor. Ciji rodjendan slavimo? Trgovine mogu biti pune s tisućama sjajnih darova, ali s dubokom tugom jer ne pronalazimo Dijete Isusa na tim mjestima! Ipak, ako na jednoj polici pronadjemo karticu na kojoj pise: “Ovdje mozete kupiti mir srca”, u nekoliko minuta ponestalo bi zaliha. To bi bio najveći dar za nas i za druge; Bozji mir “koji nadilazi svaki razum”, kaze nam sveti Pavao, i za kojim toliko ceznemo. Razbolimo se zbog nedostatka mira, ali ga trazimo tamo gdje se gubi! Zasto smo odbacili Onoga koji nam ga besplatno daje? Zaboravljamo da je mir OSOBA koja je zivot, ljubav i svjetlost! Jedna osoba koja je sve ono o cemu sanjamo da imamo, a ne posjedujemo. Ovoga Bozića Bog će kucati na nasa vrata… Predlozit će nam novu mogućnost mira. Hoćemo li ga pustiti da udje u nas zivot, nudeći mu prvo mjesto?
Kako bi pripremili njegov dolazak, imam jedan prijedlog: svaki dan stavimo u malene jaslice u betlehemsku spilju, jos uvijek praznu, sve sto odlucimo prikazati Djetetu Isusu kako bi ga zagrijali u bozićnoj noći. Svaka molitva, svaka skrivena zrtva, svaki gest mira bit će komadić vune kako bi ga pokrili… i tako ćemo napraviti topli pokrivac na koji će ga Marija poloziti. On će nam to stostruko uzvratiti i njegov mir natopit će nasa srca.
4 – Tezina jedne bebe. Stefania je odrasla u okrilju jedne vrlo vjerske obitelji iz Milana, ali se u adolescenciji uskoro udaljila od Gospodina. Sveucilisni studiji, putovanja i njezin posao kao rukovoditeljice tvrtke ucinili su da malo pomalo prestane moliti; nasuprot tome, kada je bila djevojcica, rado je u srcu razgovarala s Gospodinom. S 38 godina, prilikom putovanja u Hrvatsku kao turist, osjetila je poticaj otići u Medjugorje. Njezin prvi dojam bio je dosta beznacajan; nije iskusila nista posebno i nije vidjela zasto bi netko dolazio u to mjesto. Trgovine, restorani, hoteli… To je Medjugorje? Gdje je Gospa? Mnogo se sumnji pojavljivalo u njoj te se odlucila ispovijediti nakon 20 godina koliko je proslo od kada je napustila taj sakrament. To je bila najbolja ispovijed u njezinom zivotu! Primila je odrjesenje svih svojih grijeha i, kada je odlazila, svećenik ju je zamolio da oprosti jednom muskarcu koji ju je jako povrijedio. Nemoguće!, pomislila je. Nikada! No dok je hodala setnicom, shvatila je kako je nesvjesno molila za tog covjeka te mu je oprastala. Gospa je dodirnula njezino srce! Potom se uspela na Krizevac i Podbrdo te je tamo osjetila kako se preobrazava u drugaciju osobu. Konacno je uspjela moliti svim srcem. Milost molitve izbijala je u bujicama iz njezinoga srca; ponovno se susrela s Bogom.
Tada se za nju dogodio presudan trenutak. Njezin vodic ju je pozvao da posjeti spilju u nasem vrtu kako bi razmatrala rodjenje Djeteta Isusa te potom poslusala moje predavanje u nedalekoj sumici. Tamo je Stefania shvatila da jos uvijek ima za dati mnoge oproste jer se osjećala zatvorena u neke ustrajne gorcine. Tog sam dana govorila o Djetetu Isusu. Zamolili smo Gospu da stavi Isusa nasuprot nas i da nam ga dade. Tada sam predlozila svakoj osobi sa skupa da napravi cin dobrodoslice i da stave ruke u oblik kolijevke kao da će primiti u duhu iz Marijinih ruku njezinoga novorodjenoga Sina Isusa. Stefanija zatvara oci i spremna je prihvatiti Dijete Isusa. U tom trenutku gubi svijest o onome sto se dogadja oko nje jer osjeća tezinu Djeteta na rukama. Potresena tom tako neocekivanom i ujedno stvarnom i opipljivom prisutnosti, osjeća se obavijena u neizmjernu i bezuvjetnu ljubav. Osjeća sve vise tezinu Djeteta i Stefania shvati da je zapravo sam Isus dosao uzeti je u svoje narucje. Ona je ta koja se preobrazava u djevojcicu koju Isus dolazi zagrliti. To je bio trenutak neopisive radosti! Taj izvanredan zagrljaj malo pomalo popusta. Stefanija danas potvrdjuje: “Uvijek ću se sjećati te vjecne ljubavi! Dok se tezina Djeteta Isusa polako smanjivala, osjećala sam da se Zli udaljava od mene i da se u mome srcu rasprsava tezina preostalih ostataka gorcine.”
Na ovaj Bozić 2019., godinu dana nakon tog cuda, Stefanija će se vratiti u Medjugorje… Neka njezino svjedocanstvo nadahne mnoge mlade da prihvate svim srcem ovo Dijete i stave ga na prvo mjesto jer je On ljubav koju svi prizeljkujemo!
5 – Mudrost djeteta! Sestra Eugenija objasnjavala je djeci kako pronaći pravi mir. Upitala je djecaka od 8 godina: “Sto mislis o ocu Piju?” Imao je rupe u rukama i nogama, bolilo ga je cijelo tijelo, jako je patio, cak i po noći… Mislis li da je imao mir i radost usred svih tih patnji?” Maleni uzima malo vremena za razmisljanje i potom odgovori: “Da, imao je mir!” “Kako je mogao imati mir usred sve te patnje?” Maleni opet malo zastane i njegov odgovor izbije jasan kao voda iz izvora: “Zato sto je molio!” Već je sve bio razumio unatoc mladjoj dobi.
6 – Upravo sam se vratila iz moje misije u studenom u Indiji (u Novom Delhiju i Kerali) te zahvaljujem svima koji su molili na ovu nakanu jer je za mene to zaista bila jedna kupka radosti. Ovu misiju je organizirala  velika zajednica mladih Jesus Youth, nastala prije 25 godina; u njoj su tisuće razlicitih osoba koji evangeliziraju, posebno na fakultetima i sveucilistima, na svakom mjestu gdje se sastaju mladi. Kvaliteta njihovog krsćanskog zivota je zadivljujuća! Imala sam osjećaj da sam na drugom planetu jer tamo vlada cistoća srca, jednostavnost, uzajamna pomoć i unutarnja sloboda koja dolazi od cednosti.
Nije za nista sveti Ivan Pavao II. govorio da se u Indiji nalazi najljepse krsćanstvo na svijetu! Takodjer sam posjetila veliki Centar za duhovne obnove Divine gdje se tisuće osoba okuplja svaki dan kroz cijelu godinu.
 
7 – Sjetite se da na dan Bozića ili 1. sijecnja dobijete svoga svetoga zastitnika za tu godinu!
Primite jednog svetog pratitelja za ovu godinu. Imamo potrebu za nebeskom prisutnosti koja je uvijek dostupna i srdacna prema nama. Predlazemo vam listu svetaca kako bi je mogli pripremiti.
Izrezu se papirići s imenima svetaca (gdje pise jedan citat i odredjena zadaća za tu godinu), presavije ih se i stavi u jednu kosaricu. Potom svaka osoba, nakon sto je zazvala Duha Svetoga, izabire papirić gdje će pronaći svoga sveca za tu godinu. U samostanu svete Faustine to je bila tradicija za prvi dan godine.
Sveci! Ivan Pavao II. pozvao nas je da upoznamo zivot svetaca, posebno velikih mistika u Crkvi. Koliko je zivota preobrazeno, koliko ozdravljenja, koliko su svjetla primili oni koji su jednostavno procitali “Povijest jedne duse” od svete Male Terezije ili “Uspon na brdo Karmel” od svetog Ivana od Kriza… Jedna prijateljica mi je ispricala, kada je imala 25 godina, slucajno je procitala “Dijaloge” svete Katarine Sijenske. Pocela je klicati od radosti sama u svojoj sobi i od tog trenutka njezin se zivot u potpunosti promijenio. Sada je sretna zena koja je pronasla svoj put zahvaljujući susretu sa sveticom preko njezinih spisa.
Sveci su nasa podrska. Oni su nasi najbolji ucitelji na putu svetosti jer su stvarni i, osim toga, tako simpaticni (P.S.4)
Draga Gospo, ti koja si nosila Dijete Isusa u svome narucju s toliko ljubavi, nosi i svakoga od nas, svoje djece, tvrdim zivotnim putem do vjecnoga zivota gdje će Bog osusiti svaku suzu s nasih ociju. Molimo te, neka prestane masakr nerodjenih. Ti sam govori srcu novih Heroda!
Sestra Emmanuel +
(prevedeno sa spanjolskog i engleskog jezika)
P.S. 1 – Nasa 30. godisnjica! Dana 5. prosinca proslavili smo u mojoj zajednici 30 godina nase prisutnosti u Medjugorju. Tom prilikom mons. Hoser dosao nas je posjetiti kako bi zahvalio Bogu zajedno s nama. Istaknuo je vaznost nove evangelizacije i kljucnu ulogu Medjugorja u Crkvi s obzirom na zadivljujuć broj hodocasnika koji dolaze sa svih krajeva svijeta.
PS 2 – Volite li svetoga Josipa? Zahvaljujem od sveg srca onima koji su mi poslali svoje svjedocanstvo o primljenim milostima preko sv. Josipa. Nastavite sa slanjem svjedocanstava. Sto ih vise budem imala, to će biti ispunjenija knjiga te će se castiti tog velikog sveca kojega se jos uvijek malo zaziva! Trebam vasu pomoć. Mozete mi pisati na: djeca.medjugorja@gmail.com. Puno vam hvala!
P. S. 3 – Sljedeci Direkt o poruci 2. u mjesecu na francuskom bit ce 3. sijecnja u 21h. Komentar poruke od 3. prosinca mozete poslusati na: https://docdro.id/GIaQtUy
P.S. 4 – Na ovom ćete linku pronaći dokument za pripremu papirića s imenima svetaca. http://www.stellamaris-naklada.com/files/file/LISTA%20SVETACA-HRVATSKI.pdf

P.S 5. Knjige s. Emmanuelna hrvatskom: http://stellamaris-naklada.com
Medugorsko cudo,
Skriveno Dijete Medugorja, 
Ljubav ce imati zadnju rijec,
Ozdravljenje kroz post,
Sv. Mariam iz Betlehema,
Nepoznata snaga posta,

Prekrasna prica o Medugorju za djecu od 7 do 97 godina,

P.S. 6. Posjetite nas na Facebook stranici: https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard?fref=ts
Pratite nas na: twitter @childrenofmedj
Pogledajte video snimke s. Emmanuel na engleskom na: https://sremmanuel.org/video/ 
P.S. 7. Novo!! Instagram s. Emmanuel na: 
P.S. 8. Pogledajte nase Youtube prezentacije: 
P.S. 9. Pratite vecernji program medugorske zupe:
P.S. 10. Od kuce molite krunicu na Podbrdu zajedno sa s. Emmanuel (na francuskom)! Ona vas ceka na nasoj poveznici: http://imedj.net/index.php/2016/02/29/chapelet-les-mysteres-douloureux-sur-la-colline/
P.S. 11. Vasa djecica ponekad kazu prekrasne, nevine rijeci. Molimo vas da nam ih posaljete i rado cemo ih podijeliti sa ostalim citateljima. Isus je rekao: “Kraljevstvo Bozje pripada djeci i onima koji su kao djeca”. Radujmo se rijecima koje su izasle iz njihovog cistog srca!
P.S. 12. Otidite na virtualno hodocasce! Ne mozete ici u Medugorje? Medugorje dolazi k vama! Na stranici www.IMedj.net primit cete posebne milosti s 11 najvaznijih mjesta u Medugorju.
P.S. 13. Pismo s. Emmanuel moze se primati na nekoliko jezika! 
Na francuskom: gospa.fr@gmail.com
Na talijanskom: gospa.italia@gmail.com
Na njemackom: wolfgang@trautmann.ca
Na engleskom: Commentscom@gmail.com
Na spanjolskom: gospa.espanol@gmail.com
Na flamanskom: gclaes@scarlet.be
Na kineskom: ch.gospa@gmail.com
Vise ne primate izvjesca? Je li nezeljena posta blokira nase e-mailove? Molimo vas da nas dodate na vasu “sigurnu” listu kontakata!

Comments are closed.